ΤΑΞΙΔΙ SYM SIBERIA – Με SYM NH-T 300 ως την άκρη του κόσμου και πίσω!

Με μια μοτοσυκλέτα SYM ΝΗ-Τ 300, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ολοκλήρωσε το διηπειρωτικό ταξίδι SYM SIBERIA, φτάνοντας κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου και από εκεί πίσω στη βάση του στην Ελλάδα.

 Τουρκία, Γεωργία και Ρωσία/Σιβηρία ήταν οι χώρες που φιλοξένησαν την διαδρομή ως το Vladivostok με την SYM ΝΗ-Τ 300 να φτάνει στις ακτές του Ειρηνικού μετά από 35 ημέρες ταξιδιού. Από εκεί, και αφού αναπλήρωσε τις δυνάμεις του ο Μητσάκης για λίγο στο τρένο μέχρι πίσω στη Μόσχα με τη μοτοσυκλέτα φορτωμένη, συνέχισε να προσθέτει χιλιόμετρα στο κοντέρ της ταξιδεύοντας από τη ρωσική πρωτεύουσα μέχρι την Αθήνα για την επιστροφή της, γράφοντας συνολικά σχεδόν 18.100 χιλιόμετρα!

Το πέρασμα από την Ελλάδα προς την Ανατολή έγινε μέσω Τουρκίας και μετά από 1.600 χιλιόμετρα, η NHT 300 πάτησε τις ρόδες της στη Γεωργία. Ακολουθώντας πιστά το χιλιομετρικό πλάνο που είχε καταστρώσει ο Μητσάκης, το μονοκύλινδρο  της SYM οδηγούνταν για συνεχόμενα δωδεκάωρα στο δρόμο, με στάσεις μόνο για βενζίνη, φορτώνοντας αδιαμαρτύρητα χιλιόμετρα στο κοντέρ του, κι αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Από τη Γεωργία, που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η NHT 300 έφτασε στα σύνορα της Ρωσίας μέσα από μια υπέροχη ανάβαση στην ορεινή κορμοστασιά του Καυκάσου. Συνεχίζοντας την πορεία προς τα ανατολικά, ο Μητσάκης και η NHT 300 συναντήθηκαν με το ασφάλτινο ίχνος του Υπερσιβηρικού/Transiberian Road (Μόσχα-Βλαδιβοστόκ). Στο σημείο που αντάμωσαν τον Υπερσιβηρικό Δρόμο, το κοντέρ της SYM NH-T 300 είχε καταγράψει ήδη 4.000 χλμ. από την αρχή του ταξιδιού.

Μετά από 32 ημέρες και περίπου 14.000 χιλιόμετρα, ο Μητσάκης και η ΝΗ-Τ 300 σταμάτησαν στην εμβληματική πόλη-λιμάνι της Σιβηρίας, το Vladivostok, με συναισθήματα -που όπως αναφέρει και ο ίδιος- δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Στο κομμάτι από το Vladivostok μέχρι τη Μόσχα, η NHT 300 και ο αναβάτης της το πέρασαν απολαμβάνοντας τη διαδρομή του τρένου στο οποίο επιβιβάστηκαν, μέχρι την ρωσική πρωτεύουσα. Από εκεί ξεκίνησε το οδικό κομμάτι της επιστροφής των 3.500 χιλιομέτρων.

Με συντροφιά τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, ο Μητσάκης και η ΝΗ-Τ 300 έφτασαν αισίως στην Αθήνα, μετά από 45 ημέρες και 18.100 χιλιόμετρα! Δουλεύοντας ακούραστα όλες αυτές τις μέρες, με το γκάζι στο τέρμα για ολόκληρα δωδεκάωρα τις πιο πολλές φορές, η SYM NHT 300 αποδείχθηκε ένα τέρας αξιοπιστίας χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, είτε στα μηχανικά, είτε στα περιφερειακά της μέρη. Ένας πολύτιμος σύμμαχος-σύντροφος, σε ένα απίθανο ταξίδι.

Οι πρώτες σκέψεις του Κωνσταντίνου Μητσάκη μόλις κατέβηκε από τη σέλα της μοτοσυκλέτας περιγράφουν μέσε σε λίγες φράσεις, έναν τόνο συναισθημάτων και τις παραθέτουμε αυτούσιες: “Καθώς ξεφόρτωνα τις αποσκευές της λευκής SYM NH-T 300, κοίταξα κατάματα την μικρή adventure μοτοσυκλέτα και την ευχαρίστησα θερμά: Μετά από 18.100 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στη σέλα σου, ολοκλήρωσα έναν τεράστιο ταξιδιωτικό άθλο. Αν και μικρή, η μεταλλική σου καρδιά των 300cc αποδείχθηκε τελικά πολύ μεγάλη…”